Glavni meni

: Купить корпус для компьютера. Самый лучший корпус для компьютера. Игровой корпус для компьютера. Скачать программы для компьютера. Быстро скачать русские программы для компьютера. Скачать программу для очистки компьютера. Профильная труба цена. Трубу профильную куплю дорого. Труба профильная гост. Новые смартфоны цены. Купить новый самсунг смартфон. Новая модель смартфона.
Горяще туры в турцию. Лучшие туры в турцию все включено. Подбор тура в турцию. Народное лечение глаз. Все болезни глаз лечение. Отекли глаза лечение. Готовые программы Python. Учим python 3 быстро. Скачать книги по языку python. Боли внизу живота. Болит живот при беременности сильно. Почему болит живот.

 

receptivni tur

 putgraf

VEST: Turistička agencija “Nacional” Valjevo je izdala PUTOGRAFIJU 1995-2015 gde su sva važna dešavanja i programi sabrani i zabeleženi za prvih 20 godina.
Putevima pravoslavlja korz Bugarsku i Carigrad, 8 dana PDF Štampa El. pošta

PUTEVIMA PRAVOSLAVLJA, 8 dana


Br. dana: 8
Tip putovanja: Putovanje autobusom
Polazak: 20.09.2018.

Cena od: 199

 

Program putovanja:

1. dan: VALJEVO –MANASTIR BAČKOV – ASENOV GRAD – DEBAR – HASKOVO – ISTANBUL
Sastanak učesnika putovanja i polazak sa parkinga Jugopetrol II Valjevo u 03:00 časova. Putovanja sa usputnim zdržavanjim radi odmora i obavljanja carisnskih formalnosti do MANASTIRA BAČKOVA podignutog 1083 godine. Obilazak manastirskog kompleksa i pauza za odmor.Nastavak putovanja preko Asenov grada, Debra, Haskova do Istanbula. Dolazak u Istanbul u kasnim večernjim satima.Sameštaj u hotel.
Usluga: Noćenje.
2. dan: ISTANBUL
Obilazak grada: HIPODROM- podigao ga je rimski imperator Septimije Sever 203.godine.
SVETA SOFIJA- remek delo vizantijske arhitekture, jedan od najsmelijih arhitektonskih ostvarednja uopšte, sjaj i kruna Carigrada “ Carice među gradovima”, zadužbina cara Justinijana, podignuta između 532/537.godine na mestu Konstantinove crkve.
SV.SERGIJE I VAHO – crkva ( danas džamija koju zovu Kučuk Aja Sofija-Mala Aja Sofija),sagradili su je car Justinijan i carica Teodorai posvetili dvojici hrišćanskih mučenika koje je car smatrao zaslužnim za svoje izbavljenje od sigurne smrti.
MANASTIR PANTOKRATOR – zadužbina Jovana II Komnina podignuta između 1124/36.godine.
TOPKAPI PALATA- najveći i najbogatiji muzej Carigrada smešten u prostorijama bivšeg carskog dvora...Povratak u hotel.
Usluga: Doručak. Noćenje.
3. dan: ISTANBUL
MANASTIR HORE – sa životopisom iz 14.veka.....
Palata VLAHERNA služila je kao carski dvor od kraja XI veka pa do poslednjeg dana Vizantijskog carstva.Jedini ostatak palate Vlaherna je takozvani Takfur saraj. FETIJE džamija –je bio manastir u starom carigradu.Predstavlja jedan od retkih spomenika preporoda Paleologa . Manastir je od 1456. do 1587. god. bio sedište Vaseljenskog patijarha, nakon čega je pretvoren u džamiju.FANAR- sedište Vaseljenske patrijaršije koja se od 1599.godine nalazi u crkvi Sv.Đorđa, koja je prethodno bila manastir i nekoliko puta je strada u požarima. Veliku vrednost ovom hramu daju svetinje koje su unutar pohranjene... Slobodno poslepodne.
Usluge: Doručak. Noćenje.
4. dan: ISTANBUL
Obilazak grada: JARABATAN SARAJ –cisterna sagrađena 542.godine , pravougaone osnove dimenzija 140x70m sa 336 stubova. Šišli – evropski kvart grada; prelazak preko Bosfora na azijsku stranu preko sjajnog mosta Mehmeda Osvajača...Dolazak na Čamliče odakle se pruža neverovatan pogled na grad. TAKSIM – najveći trg evropskog dela grada sa tipičnim evropskim izgledom i brojnim šoping centrima; Slobodno poslepodne...
Usluge: Doručak. Noćenje.
5. dan: ISTANBUL - VELIKO TRNOVO
Nakon doručka , nastavak putovanja ka Bugarskoj uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formanosti.Dolazak u VELIKO TRNOVO -veoma važno turističko odredište u Bugarskoj i verovatno najvažnija turistička tačka po pitanju hodočasničkog i kulturološkog turizma u državi. Grad, kao nekadašnje važno stecište bugarskog narodnog preporoda, poseduje dobro očuvano staro gradsko jezgro sa brojnim kućama u balkanskom stilu. Najviše je poznat po nizu dobro očuvanih crkava, od kojih su najpoznatije: Crkva sv. Dimitrija, Crkva Svetih Četrdeset mučenika, Crkva sv. Petra i Pavla, Velika Lavra (Saborna crkva).Smeštaj u hotel.
Usluge: Doručak. Noćenje.
6. dan: ARBANASI MANASTIR - MANASTIR TROJAN - SOFIJA
Putovanje do drevnog sela i obilazak ARBANASI MANASTIRA – koji čuva bolno sećanje na tursku invaziju. Obilazak TROJANSKOG MANASTIRA- sagrađen u vreme turskog ropstva. Vreme za odmor... Nastavak putovanja do SOFIJE.Obilazak BOJANSKE CRKVE – sagrađene u 11.veku i obnovljene 1258-1259 godine kada nastao novi životopis .Nalazi se na UNESKO-voj listi zaštićenih spomenika. Smeštaj u hotel.
Usluge: Doručak. Noćenje.
7. dan: SOFIJA- RILSKI MANASTIRI
Nakon doručka –planirani obilazak Sofije. CRKVA SVETOG ALEKSANDRA NEVSKOG- sagrađena između 1904-1912.godine jedan od najvećih pravoslavnih hramova na svetu; CRKVA SVETOG ĐORĐA iz četvrtog veka (ujedno i najstarija građevina u Sofiji); CRKVA SVETE NEDELJE ILI SVETOG KRALJA sagrađena na temeljima starije 1863-1865.godine, a obnovljena iz temelja 1928-1934.god.; CRKVA SV.SERGIJA. Nastavak putovanja za Rilski manastir. Noćenje u konaku manastira.
Usluge: Doručak. Noćenje.
8. dan: RILSKI MANASTIRI- VALJEVO
Nakon jutrenja i liturgije – Obilazak RILSKOG MANASTIRA – najvećeg bugarskog manastira koji je tokom deset vekova postojanja religiozni, umetnički i književni centar bugarskog naroda.
Povratak za Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak na polazno odredište u večernjim satima

Smeštaj:

  Smeštaj Usluga Soba Iznos 1/1  
 
Hotel sa 3*/4*
Istanbul

3xND

1/2
40PAX= 295€
35PAX= 315€
po osobi
 
+50  

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Prevoz turističkim autobusima (klima centar,DVD-mp3,kuhinja, mikrofon...)
 • Usluge stručnog licenciranog turističkog vodiča,
 • Usluge lokalnog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja
 • smeštaj u hotelima sa 3*/ 4* na bazi 7 (sedam) noćenja sa doručkom ( doručak-švedski sto ) i to:
  - 4 ( četiri) noćenja sa doručkom u 1/2 sobama (TWC) u hotelu u Istanbulu ,
  - 1(jedno) noćenja sa doručkom u 1/2 sobama (TWC) u hotelu u Velikom Trnovu,
  - 1(jedno) noćenje sa doručkom u 1/2 sobama (TWC) u hotelu u Sofiji ,
  - 1 ( jedno) noćenje u konaku manastira Rilski ,

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Ulazna Turska viza - 10€
 • Doplata za 1/1 sobu-120Eur
 • Ulaznice za lokalitete.
 • Lični troškovi
 • Obavezno međunarodno osiguranje 1 Eur. po danu

Izdvajamo:

AJA SOFIJA

Aja Sofija je bila najveća crkva u Vizantijskom carstvu. Sagrađena u doba cara Justinijana u Carigradu, i jedno je od najvećih graditeljskih dostignuća. Prvu crkvu na tom mestu koju je započeo car Konstantin, bila je razrušena usred pobune 532. Ponovno je izgrađena za samo pet godina. Nakon turske pobede 1453. crkva je pretvorena u džamiju, a spolja su dodana četiri minareta. 1935. godine pretvorena je u muzej.

 

Fakultativni izleti (min 25 putnika) i usluge:

Tursko veče sa večerom i 2 pića– 30 €, Obilazak lokaliteta (Top Kapi, Plava Džamija, Aja Sofija) – 30€, krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske patrijaršije – 15 €, Dolombahče palata – 15€.


Prijava i uslovi plaćanja:


Prijava: info u agenciji

VIZE: Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Državljani Srbije koji poseduju stare (plave) putne isprave, kao i građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.Prijava i uslovi plaćanja

USLOVI PLAĆANJA:

1. AVANSNA UPLATA

Akontacija 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje (u gotovom, čekovima građana, uplatom na račun ili platnim karticama).

2. UPLATA NA RATE

Akontacija od najmanje 30% ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak do ukupne cene aranžmana u mesečnim ratama čekovima građana – deponuju se odmah po uplati akontacije ili najkasnije u roku od 5 (pet) dana od datuma uplate. Čekovi se ispisuju na datume 05./15./25. u mesecu, a poslednja rata može biti najkasnije _________ god. (za prolećna i uskršnja putovanja) uz uvećanje od 1% mesečno na ostatak duga.

3. KREDITI

Potrošačkim kreditima po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu računa dobijenog od organizatora - agencije.

4. ADMINISTRATIVNA ZABRANA NA LIČNI DOHODAK.

Ovaj način plaćanja omogućujemo za grupna putovanja.

Napomena: Cena je iskazana u EUR, a plaćanja se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodjnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan plaćanja. Uplaćeni deo aranžmana ostaje nepromenjen bez obzira na promenu kursa EUR/DIN.


Napomena:


Minimum: 35-40 putnika

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0090/2017 od 04.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja sa Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail:   Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Polisa broj 300056373, u visini od 300.000 evra od 25.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.


Uz ovaj program važe opšti uslovi agencije i YUTA standarda.

 
Prijatelji

Yuta Garancija putovanja 2018 TRANSPARENT