Glavni meni

: Купить корпус для компьютера. Самый лучший корпус для компьютера. Игровой корпус для компьютера. Скачать программы для компьютера. Быстро скачать русские программы для компьютера. Скачать программу для очистки компьютера. Профильная труба цена. Трубу профильную куплю дорого. Труба профильная гост. Новые смартфоны цены. Купить новый самсунг смартфон. Новая модель смартфона.
Горяще туры в турцию. Лучшие туры в турцию все включено. Подбор тура в турцию. Народное лечение глаз. Все болезни глаз лечение. Отекли глаза лечение. Готовые программы Python. Учим python 3 быстро. Скачать книги по языку python. Боли внизу живота. Болит живот при беременности сильно. Почему болит живот.

 

receptivni tur

 putgraf

VEST: Turistička agencija “Nacional” Valjevo je izdala PUTOGRAFIJU 1995-2015 gde su sva važna dešavanja i programi sabrani i zabeleženi za prvih 20 godina.
herc_rivherc_rivherc_rivherc_rivherc_rivherc_rivherc_rivherc_rivherc_rivherc_riv

Informacije

 

HERCEGNOVSKA RIVIJERA  

se pruža u dužini od 15 km i obuhvata veliki broj naselja, odnosno turističkih mesta, od kojih svako ima svoje osobenosti i specifičnosti. Na izuzetno značajnom i atraktivnom geografskom prostoru između najviše planine dinarskog masiva, Orjena (1.895 m) i ulaza u jedan od najljepših zaliva svijeta, Boku Kotorsku, smjestio se Herceg Novi. Od 1997. godine Boka Kotorska je i zvanično uvrštena u Asocijaciju 28 najljepših zaliva svijeta.

Herceg Novi Crna Gora 3
 

Херцег Нови

представља центар истоимене општине која се простире од граничног прелаза Дебели бријег до најужег дијела Бока которске (тјеснаца Вериге - 300 m ширине), на укупној површини од 235 km² и броји нешто око 39.000 становника.

 Географске координате града су: 42"27' сјеверне географске ширине и 18"33' источне географске ширине. Око града се налазе: планина Орјен (1.895 m позната je по својим ендемским врстама, рекреативним стазама и скијању у касним прољећним, понекад и раним љетњим мјесецима), брда: Доброштица (1.570 m) и Радоштак (1.441 m) и полуострво Луштица са највишим врхом Обосник (586 m). Сам улаз у Бококоторски залив се налази измеду ртова Оштра и Мириште и ширине је cca. 2.900 метара. Просјечна дубина воде у Заливу је 27,8 метара, а максимална је 61 метар. Од 1997. године Бока Которска је и званично уврштена у Асоцијацију 28 најљепших залива свијета.

 Област Бока Которске одликује средоземна клима са сувим и топлим љетима и благим зимама. Херцег Нови има специфичну микроклиму, што је последица отворености према југу, близини мора, кречњачке подлоге и планинског залеђа које спречава продор хладних ваздушних маса.

 Херцег Нови има приближно 200 сунчаних дана годишње. У јулу и августу сунчаних сати има 11 дневно. Просјечна годишња температура је 16,2 °C. Такође постоје и честа мања колебање у температури; просјечна дневна колебања износе само 4 °C. Просјечна температура од маја до септембра је 25 °C, што пружа могућност да пливачка сезона траје више од 4 мјесеци, пошто је и просјечна температура мора висока и износи измјеђу 22 °C и 26 °C.

 Просјечни годишњи ниво падавина је 1.930 mm. Највећа релативна влажност је током јесени и износи 80 %. Најнижа релативна влажност је током лета.

 Herceg-Novi

Njivice

su naselje u Crnoj Gori, na jugozapadnoj obali hercegnovskog zaliva u Boki kotorskoj, kod Igala. Geografski gledano, to je poslednje turističko mesto u Crnoj Gori idući ka zapadu (između Igala i Prevlake): od Herceg Novog udaljene su 7 km, od Igala 4 km, a od Dubrovnika, Hrvatska, 45 km.

Van turističke sezone, Njivice imaju zanemarljivo mali broj stanovnika. Pošto u Njivicama nema nikakvog noćnog provoda, najčešći turisti su porodice sa mlađom decom i stariji ljudi kojima je potrebno mirno mesto za odmor.

U Njivicama je smeštena letnja rezidencija Vlade Crne Gore.

U neposrednoj blizini su turistička izletišta Dobreč, Mamula, Žanjice i Plava špilja.

 njivice

Игало

је град у општини Херцег Нови у Црној Гори. Према попису из 2003. било је 3754 становника (према попису из 1991. било је 3676 становника). Ово је град који се, иако са Херцег Новим чини јединствену градску целину, може сматрати и посебним насељем. Назив је добило по истој речи грчког порекла, која значи „обала - плажа - жало“.

Игало је познато као туристичко место, а захваљујући радиоактивном - морском муљу са Блатне плаже - или како је још називају Стара бања, центар је здравственог туризма Црне Горе. Игало је познато и по неексплоатисаној минералној води названој „Игаљка“. Године 1930. је извршено испитивање игаљског блата у лабораторији познатог француског лечилишта Виши („Vichy“), које је дефинитивно потврдило његову изузетну лековитост, али тек након Другог светског рата, на иницијативу Мирка Ј. Стијепчића, који ангажује др. Светозара Живојновића реализовани су давно донети планови о оснивању лечилишта у Игалу, које је Одлуком владе Црне Горе од 1.XI 1949. године коначно и основано.

У Игалу се налази црква Св. Преображења Господњег, из друге половине 17. века, која је обновљена 1857. године.

У насељу Игало живи 2988 пунолетних становника, а просечна старост становништва износи 38,2 година (37,1 код мушкараца и 39,3 код жена). У насељу има 1300 домаћинстава, а просечан број чланова по домаћинству је 2,88.

 igalo

Мељине

је мало приморско место у Боки которској у општини Херцег Нови у Црној Гори. Према попису из 2003. било је 1.120 становника (према попису из 1991. било је 744 становника).

Насеље се налази 3 километара источно од Херцег Новог, и 2 километара западно од Зеленике, а шеталиштем, „Пет Даница“, обалом, је повезано, преко Новога са Игалом. Најзначајнији културно - историјски споменик места је Лазарет, који датира из 1732. године. У Мељинама, још од доба Млечана, па све до данас, постоји велика болница.

Данас, преко планине Орјена од Мељина води пут до Требиња, ка БиХ – Републици Српској. Пут који, за око 150 километара скраћује досадашњи пут од Србије и БиХ ка Црногорском приморју.

Мељине су туристичко место које припада херцегновској ривијери, и својим туристичким садржајима – велика марина, хотел, апартмани, плаже - испуњава све услове за даљи развој туризма.

 Meljine

Зеленика

је градско насеље у општини Херцег Нови у Црној Гори. Према попису из 2003. било је 1.444 становника (према попису из 1991. било је 1.204 становника). То је приморско место у заливу Бока которска, које се налази 4,5 km источно од Херцег Новог. 1902. године изграђен је хотел Плажа - изградио га је др Антал Мађар из Будимпеште и то је први хотел на Јужном Јадрану или, боље речено, у Црној Гори, претеча херцегновског и црногорског хотелијерства, а црква Свете Тројице у Зеленици је једна од најстаријих у овом крају. У залеђу Зеленике се налази планина Сњежница обрасла медитеранском зимзеленеом биљком зеленика (Phillyrea latifolia) по којој је и само место Зеленика добило име.

 zelenika

Кумбор

је насеље у општини Херцег Нови у Црној Гори. Према попису из 2003. било је 1.067 становника (према попису из 1991. било је 752 становника).

Налази се у Боки которској и удаљено је 6 km од Херцег Новог. Име места потиче од италијанске речи conborgo - предграђе, јер је насеље било у непосредној близини старог града Stoli. Данас је Кумбор познат је као туристичко место херцегновске ривијере.

 kumbor

Bjela

su jedno od naselja mesta Krtoli na severnoj obali poluostrva Luštica zaliva Boka kotorska – Crna Gora, sa pogledom na Tivat, Lastvu, Hercegnovsku rivijeru i planinu Lovćen i Orjen.

 To je malo i tiho ribarsko mesto, sa specifičnom mikro klimom - povetarac „preko gore“, a veliko prisustvo slatke vode u moru iz brojnih izvora (Mali Frutak, Veliki Frutak, Mala i Velika Spila) kao i reke Rijeke, koja utiče u uvalu Oko na Bjelilima, utiče na čistoću mora tako da se more oko Bjelila, prema istraživanjima Instituta za biologiju mora[1], Kotor - smatra najčistijim morem na celom Crnogorskom primorju.

 Bjelila ili „Mali Sv. Stefan" - kako mnogi nazivaju ovo mesto, čine dvadesetak starih - adaptiranih kamenih kuća na izdvojenom poluostrvu. Nadomak Bjelila postoji i manje ostrvo – Zanovetni Školjic. Danas na Bjelilima stalno živi nešto više od dvadesetak porodica, a za vreme letnjih meseci broj žitelja se popne i na preko tri stotine.

 bjela

Đenovići

su turističko mjesto na Hercegnovskoj rivijeri udaljeno 8 kilometara od Herceg Novog, idealno za miran odmor i porodično ljetovanje.Obala se sastoji od pješčanih i betonskih plaža opremljenih klupama, kabinama za presvlačenje, tuševima, kabinama itd.Obala koja je tokom dana prilagođena za kupanje i sunčanje,noću postaje ugodno šetalište sa raznovrsnom ugostiteljskom ponudom.

Tokom ljetnje sezone organizuju se: Rok festival, koncerti mjesne muzike Djenovici i K.U.D Sloga, regata Bokeska jedra. U Februaru se odrzavaju Dani mimoze.

 djenovici

 

 
Hercegnovska rivijera PDF Štampa El. pošta

 pdf-iconPROGRAM NATIONALA CRNA GORA 2018

 

.

HERCEG NOVI

Pansion Savina

Lokacija: nalazi se u najlepšem i najluksuznijem delu Herceg Novog, Savina.

Usluga: pun pansion ili za polu pansion.

Sadrzaj hotela: Čitav objekat je klimatizovan, a sve sobe su opremljene satelitskom TV mrežom, mini barom, bežičnim internetom. Objekat od sopstvene peščane i betonske plaže deli šetalište. Za sve naše goste obezbedili smo posebne pogodnosti, suncobrani i ležaljke na plaži su besplatni.

Smestajapartman 2+2 (spavaća soba i dnevna soba), dvokrevetna soba (koje su u rangu studijskog apartmana) 2+1(dva ležaja + ležaj na izvlačenje) , dvokrevetna soba 2+2 (dva ležaja + dva ležaja na izvlačenje), trokrevetne sobe.

 savina1  savina2  savina3 savina4 

Hotel Novi apartmani

Lokacija: hotel je udaljen je svega 250m od plaže.

Usluga: ND – nocenje, dorucak (doručak – švedski sto). Smeštaj:  Apartman 2+2 – poseduje jednu spavaću sobu sa francuskim ležajem, dnevni boravak sa sofom na razvlačenje, mini kuhinju, kupatilo sa kadom ili sa tuš kabinom, balkon. Maksimalan broj osoba 3 odrasle ili dve odrasle sa dvoje dece; 50m2. Svi apartmani imaju klimu, rešo, suđe, ormar, SAT TV, sto za ručavanje, mali sto, fen, set za kupanje, peškire.

Sadržaj: Hotel poseduje recepciju, baštu, šank-bar, restoran, TV salu, lift, pristup licima sa invaliditetom, WI-FI u restoranu, recepciji i bašti (gratis), mini klub za decu i parking (gratis). Peščana plaža sa lekovitim blatom je na svega 200 metara od hotela.

 noviapartmani1  noviapartmani2  noviapartmani3  noviapartmani4

Hotel Perla ★★★★

Lokacija: Nalazi se na obali mora.

Usluga: Polupansion (doručak, večera) – švedski sto.

Smeštaj: Smeštaja čine standardne i luksuzne superior dvokrevetne, trokrevetne sobe i apartmani. Sve smeštajne jedinice su opremljene sa telefonom sa direktnim biranjem, mini barom, sefom, LCD TV sa kablovskim sistemom, klimom, bade mantilima i sobnim papučama, kupatila sa vrhunskom hotelskom kozmetikom. Superior sobe i apartmani poseduju i hidromasažnu kadu, LCD TV, DVD... Svi smeštajni kapaciteti imaju terase sa pogledom na more i pogledom na baštu.

Sadržaj hotela: Internacionalni restoran, café bar, sopstvenu plažu sa svim pratećim sadržajima. Na plaži postoji i natkriveni kutak za decu.

 perla1  perla2  perla3  perla4

Hunguest Sun Resort ★★★★

Lokacija: Hotelski kompleks, dug 400 metara nalazi se neposredno pored šetališta, na obali mora.

Usluga: Polupansion.

Smeštaj: Sve sobe su opremljene klimom ili zidnim sistemom hlađenja, kupatilom, SATTV-om, internet konekcijom, bade mantilima, fenovima za kosu. Većina ima pogled na Boku Kotorsku.

Sadržaj hotela: Hotel se sastoji od 5 objekata i 20 vila koje su smeštene medju gustom mediteranskom vegetacijom palmi  i oleandera. Hotelski kompleks poseduje sopstvenu plažu sa ležaljkama, suncobranima i peškirima za plažu. Sadrži tri restorana, nekoliko barova, kongresnu salu,  sportske terene, bazen za odrasle i decu, dečiji klub, Wellness centar sa jaccuzijem, solarijumom, tradicionalnom i infra-saunom, sobama za masažu; kongresnu salu, parking, Nudi usluge iznajmljivanja automobila, bicikli i brodova.

 resort1  resort2  resort3  resort4

Hotel Plaža ★★★

Lokacija: Nalazi se u donjem gradu na šetalištu Pet Danica.

Usluga: Polupansion (doručak, večera) - švedski sto.

Smeštaj: Raspolaže sa 650 ležaja u sobama sa jednim i dva ležaja i kupatilom. Sve sobe su okrenute prema moru.

Sadržaj hotela: Nekoliko terasa, letnja bašta, TV salon, kupalište, zatvoreni bazen sa toplom vodom, sala za zabavu, taverna, gril, picerija, kafeterija, aperitiv barovi, pivnica, noćni bar, diskoteka, kuglana, frizerski salon, ambulanta, više butika samo su neki od sadržaja ovog hotela.

 plaza1  plaza2  plaza3  plaza4

IGALO

Hotel Riviera Resort ★★★★

Lokacija: Nalazi se na samoj obali mora. Udaljen je nekoliko minuta od Herceg Novog. Usluga: Polupansion (doručak, večera) - švedski sto. Smeštaj: Svih 168 potpuno novih komfornih soba i 12 apartmana su prve klase i nude pogled na more tako da uglavnom odgovaraju i najvećim porodicama. Sve su sobe opremljene sa tušem ili kadom, fenom, frižiderom, klimom i sefom. Neke sobe imaju harmonika-vrata tako da mogu lako da se pretvore u velike porodične sobe. Pored toga, svaka soba ima kauč koji može da se rasklapa u krevet. Sve sobe kao i ceo objekat imaju bežični internet. Ostali sadržaji: Pravu „club holiday“ atmosferu stvara prostrana terasa sa barom, salonom i novim programom zabave svako veče, dva restorana, bazen, dečiji bazen i celodnevna profesionalna služba čuvanja dece. Hotel poseduje ležaljke i suncobrane na plaži i oko bazena, kao i parking.

 novi1  novi2  novi3  novi4

 Hotel Novi ★★★

Lokacija: Izgrađen je u 2010 godini, u neposrednoj blizini centra Igala, na nekih 170 metara od mora i 7 km dugog Herceg Novoskog  šetališta Pet Danica i 200m od Instituta Dr. Simo Milošević. Hotel je od posebnog interesa za posetitelje koji su u potrazi za mirnim odmorom, u kombinaciji s dugim šetnjama uz more, i zdravim plažama sa lekovitim blatom. Usluga: Polupansion (doručak, večera)-švetski sto. Smeštaj: Hotel sadrži 30 soba i 50 luksuznih apartmana. Sve sobe i apartmani imaju balkone, sa TV-om, frižiderom, klima uređajem, sefove i luksuzno opremljena kupatila. Apartmani imaju dnevni boravak i spavaću sobu, i potpuno opremljene kuhinje. Sadržaj hotela. Hotel ima recepciju, restoran s aperitiv barom, besplatan parking za sve goste hotela, kao i besplatan bežični internet. Sobe imaju 25 m2 i imaju dodatni ležaj koji je sofa na razvlačenje te su pogodne za 2 +1 zauzetost. Apartmani su veličine od 45 m2 do 90 m2 te su pogodni za 2+2 ili 4+2 zauzetost.

 nnnovi1  nnnovi2  nnnovi3  nnnovi4

Hotel Lighthouse of Montenegro ★★

Lokacija: Nalazi se u centru Igala. More, sunce, riba, vino i zvuk  gitare će Vas preporoditi i navesti da se uvek vraćate Herceg Novom. Sadržaj: ima dve kategorije smještaja - superior sobe i apartmani i standardne sobe i apartmani. Hotel posjeduje 365 ležajeva raspoređenih u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama i apartmanima. Smeštaj: Sve sobe sadrže: klima uređaj, LCD televizor, kablovsku telviziju, telefon,mini bar, kupatilo sa tuš kabinom, sobne papuče, balkon/terasu, fen za kosu, sef, besplatan pristup internetu. Sve sobe su opremljene s nameštajem toplih tonova, usklađenim s najfinijom posteljinom i kvalitetnom toaletnom kozmetikom..

 lighthouse1  lighthouse2  lighthouse3  lighthouse4

Institut Dr Simo Milošević ★★/★★★

Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević”, pored programa prevencije i rehabilitacije zdravlja nudi wellness i rekreativne sadržaje. Kompleks Faza I (STARI DEO), ** smeštena na samoj obali mora, izlazi direktno na šetalište “Pet Danica”. Sastoji se od dva objekta, koji raspolažu sa 333 sobe odnosno 650 ležajeva u dvokrevetnim, jednokrevetnim, trokrevetnim sobama i nekoliko apartmana, restorana i barova i prostranim terapijskim blokom. Kompleks Faza II (NOVI DEO) ***je raskošno zdanje rasprostranjeno na 50 000 m2, u potpunosti klimatizovano, sa 417 komfornih soba i apartmana sa balkonima. Većina soba ima pogled na more. Sve sobe su opremljene klima uređajem sa individualnim podešavanjem, telefonom, TV-om i frižiderom, te svakom gostu pružaju idealne uslove za odmor i rekreaciju.
Usluga: Polupansion / Pun pansion.

 simomilos1  simomilos2  simomilos3  simomilos4

Hotel Palmon Bay & Spa ★★★★

Palmon Bay Hotel & Spa ****/Igalo - novi hotel smešten na samoj obali mora, u Igalu. Povezan je sa jedinstvenim prirodnim ambijentom Bokokotorskog zaliva. Hotel poseduje 204 sobe, od kojih je većina sa pogledom na more, sopstvenu plažu, Wellness i Spa centar, zatvoreni i otvoreni bazen, lobby i pool bar, kongresni centar i a la carte restoran Olive Terrace koji se nalazi na krovnoj terasi hotela.

 palmonbay1  palmonbay2  palmonbay3  palmonbay4
 
Prijatelji

Yuta Garancija putovanja 2018 TRANSPARENT