Glavni meni

: Купить корпус для компьютера. Самый лучший корпус для компьютера. Игровой корпус для компьютера. Скачать программы для компьютера. Быстро скачать русские программы для компьютера. Скачать программу для очистки компьютера. Профильная труба цена. Трубу профильную куплю дорого. Труба профильная гост. Новые смартфоны цены. Купить новый самсунг смартфон. Новая модель смартфона.
Горяще туры в турцию. Лучшие туры в турцию все включено. Подбор тура в турцию. Народное лечение глаз. Все болезни глаз лечение. Отекли глаза лечение. Готовые программы Python. Учим python 3 быстро. Скачать книги по языку python. Боли внизу живота. Болит живот при беременности сильно. Почему болит живот.

 

receptivni tur

 putgraf

VEST: Turistička agencija “Nacional” Valjevo je izdala PUTOGRAFIJU 1995-2015 gde su sva važna dešavanja i programi sabrani i zabeleženi za prvih 20 godina.
Rim - Sicilija - Napulj, 10 dana PDF Štampa El. pošta

Rim - Sicilija - Napulj, 10 dana


rim

Br. dana: 10
Tip putovanja: Putovanje autobusom
Polasci:  16.08, 20.09. 11.10.2018  
Cena od: 360€ - dinarski

 

Program putovanja:

1/2. dan: VALJEVO – HRVATSKA –SLOVENIJA –ITALIJA /RIM/
Sastanak učesnika putovanja na parkingu ispred Jugopetrol I Valjevo (Tešnjar) u 16:30 sati. Polazak autobusa u 17:00 sati. Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa usputnim pauzama radi odmora.
Dolazak u RIM u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Rima – grada starog 28 vekova.
Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.
Usluge: Noćenje. 
3. dan: RIM - VATIKAN -SICILIJA
Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju ili mogućnost individualnog odlaska u Vatikan – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Obilazak sklopa Vatikanskih palata, Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih velikih slikara, bazilike Sv. Petra .
U večernjim časovima polazak za SICILIJU. Noćna vožnja kroz Italiju.
Usluge: Doručak. Noćna vožnja kroz Italiju
4. dan: SICILIJA - SICILIJANSKA SELA – TAORMINA –SICILIJA(Đardini Naksos)
Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na SICILIJU u jutarnjim časovima.
Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. U ranim poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnih sicilijanskih sela Forza d'Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film "Kum". Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru "Viteli" u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u hotel.
U večernjim časovima slobodno vreme ili mogućnost inividualnog odlaska do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine (sve napomenuto se nalazi u glavnoj ulici): šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac...).
Usluge: Noćenje.
5. dan: SICILIJA(Đardini Naksos) – VULKAN ETNA – KATANIJA –SICILIJA (Đardini Naksos)
Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mesta / napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska nastavak puta prema Kataniji – prelepog grada na obali Jonskog mora. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u hotel.
Usluge: Doručak. Noćenje.
6. dan: SICILIJA(Đardini Naksos) – PALERMO – MONREALE – SICILIJA(Đardini Naksos )
Planirani obilazak PALERMA I MONREALEA. Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepnoj katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska polazak ka Palermu. Panormaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi... Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti.
U poslepodnevnim časovima povratak u hotel.
Usluge: Doručak. Noćenje.
7. dan: SICILIJA (Đardini Naksos )– MESINA -NAPULJ
Nakon doručka napuštanje hotela. U poslepodnevnim časovima polazak prema MESINI – GRADU KOJI ZOVU „VRATA SICILIJE" i kojim dominira luka u koju pristižu trajekti sa kopnenog dela Italije. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti.
U večernjim časovima nastavak putovanja prema Napulju. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije. Noćna vožnja kroz Italiju.
Usluge: Doručak. Noćna vožnja kroz Italiju.
8. dan: NAPULJ – POMPEJA – NAPULJ
Jutarnji dolazak u NAPULJ. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Nacionalni areheološki muzej... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti.
U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska POMPEJA. Odlazak se organizuje vozom. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina.
Nakon obilaska povratak u Napulj.
Usluga: Noćenje.
9 / 10. dan: NAPULJ – BARI – DUBROVNIK/BAR
Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Bari. Ukrcavanje na feribot za Dubrovnik / Bar. Turistička razglednica Dubrovnik/ Bar. Nastavak putovanja za Srbiju. Dolazak na polazno odredište u planiranim satima.
Usluga: Doručak.

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Prevoz turističkim autobusima marke " Neoplan", opremljenošću (klima, mp3 - dvd, mikrofon i dr.) ispunjavaju sve uslove za kvalitetan i bezbedan prevoz premprogramu putovanja.
 • Prevoz putničkim trajektom na relaciji Bari – Bar/Dubrovnik. Smeštaj u četvorokrevetnim kabinama (AB4 – unutrašnje kabine sa tušem i WC),
 • Usluge stručnog turističkog vodiča,
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana.
 • Izabrana hotelska usluga:
  1. u hotelu sa 3*** u Rimu u 1/2 i 1/2+1 sobama (TWC) sa uslugom na bazi 1 (jednog) noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto,
  2. u hotelu sa 3*** na Siciliji / Đardini Naksos u 1/2 i 1/2+1 sobama (TWC) sa uslugom na bazi 3 (tri) noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto)
  3. u hotelu sa 3*** u Napulju u 1/2 i 1/2 +1 sobama (TWC) sa uslugom na bazi 1 (jednog) noćenja sa doručkom– kontinentalni švedski sto)
 • Obilasci prema programu

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Lični troškovi i fakultativni troškovi,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje,
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.01.2011, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 2 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 3 € po noćenju / po osobi
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (uvedena 29.07.2011, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 1.5 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu.
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 01.07.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 2 € po noćenju / po osobi.

Izdvajamo:

rim SVI PUTEVI VODE U RIM

glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, budući da je rimska civilizacija, zajedno sa grčkom, bila velika kolevka zapadne civilizacije. Ako su Grci dali najveći doprinos u književnosti, umetnosti i filozofiji, Rimljani su se iskazali ponajviše u politici, upravi i organizaciji carstva. Rimska dela prožeta su osećajem veličanstvenosti i snage. Taj osnovni značaj rimskog graditeljstva neminovno će oduševiti posetioca kada bude razgledao forume, amfitetre, bazilike, slavoluke...

 

vatikanVATIKAN

Po količini uticaja, predrasuda, mistike i spletki Vatikan je i dalje najzagonetnije mesto i uvek aktuelna enigma na evropskom tlu. Ovde se krojila istorija, prekrajale mape, odličivalo o sudbinama malih i velikih naroda, ovde se oblikovao svet. Mesto iz koga izviru sve teorije zavera, mesto koje je uticalo na formiranje, ali i stopiranje svake velike odluke i ideje. Lateranskim ugovorom zaključenim sa Italijom 1929. godine formirana je grad država Vatikan, a papa Pije XI se formalno odrekao ostataka Papske države.Ova država je suverena teritorija Svete stolice i subjekt međunarodnog prava. Vatikan je najmanja drzava u Evropi, a svi znamo da se nalazi u okviru glavnog grada Italije - Rima. Poseduje sve elemente državnosti: zastavu, grb, poštanske markice, svoju banku, sud, gardu, policiju, zatvor, radio stanicu, novine, železničku stanicu. Sam Vatikan ima oko 1000 stanovnika, dok oko 500 ljudi radi u gradu, a stanuju izvan zidina Vatikana. Na čelu Vatikanske države se nalazi papa, poglavar Rimokatoličke crkve. Naziv je dobio po rimskom brdu Monte Vaticano, na kome je smeštena Vatikanska država

sicilijaSICILIJA

SICILIJA je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske "čizme". Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film "Kum".

djardini-naksosĐARDINI NAKSOS

Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru. Nalazi se u podnožju najatraktivnijeg grada
na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je
po izuzetnoj atmosferi i zabavi.

 

napuljNAPULJ

je grad smešten u južnom delu Italije, i glavni je grad pokrajine Kampanija, i okruga Napulj. Prostire se na površini od 117, 3 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 1 000 000 ljudi. Sa okolnim naseljima ovaj broj se penje na oko 4, 5 miliona stanovnika, što Napulj čini trećim po veličini gradom u Italiji. Napulj je grad istorije i kulture,pa se tako jedan njegov deo nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Takođe je poznat po pici, ali i po italijanskoj mafiji.

 

Fakultativni izleti i usluge:


• Vatikan (sa ulaznicom) – 25 €
• Sicilijanska sela – 15 €
• Vulkan Etna i Katanija – 20 €
• Pompeja (sa ulaznicom) – 35 €

Cene od nekih ulaznica za individualne obilaske:

(podložne su promenama, popust za decu zavisi od institucije koja se obilazi)
• Grčki amfiteatar u Taormini – 8 €,
• Žičara do Taormine (jedan pravac) – 3 €,
• Žičara na vulkanu Etna (povratna karta) –61 €,
• Hidrogliser do ostrva Kapri (povratna karta) – 34 €,
• Žičara do centralnog trga na Kapriju (jedan pravac) – 1.6 €...


Dodatne informacije:

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana

GRATIS: 25/1.

USLOVI PLAĆANJA: U ratama do polaska .


Napomena:

Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda poseta u zavisnosti od radnog vremena objekata.

Organizator putovanja zadržava pravo promene cena u slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0090/2017 od 04.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja sa Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail:   Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Polisa broj 300056373, u visini od 300.000 evra od 25.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 
Prijatelji

Yuta Garancija putovanja 2018 TRANSPARENT