Glavni meni

: Купить корпус для компьютера. Самый лучший корпус для компьютера. Игровой корпус для компьютера. Скачать программы для компьютера. Быстро скачать русские программы для компьютера. Скачать программу для очистки компьютера. Профильная труба цена. Трубу профильную куплю дорого. Труба профильная гост. Новые смартфоны цены. Купить новый самсунг смартфон. Новая модель смартфона.
Горяще туры в турцию. Лучшие туры в турцию все включено. Подбор тура в турцию. Народное лечение глаз. Все болезни глаз лечение. Отекли глаза лечение. Готовые программы Python. Учим python 3 быстро. Скачать книги по языку python. Боли внизу живота. Болит живот при беременности сильно. Почему болит живот.

 

receptivni tur

 putgraf

VEST: Turistička agencija “Nacional” Valjevo je izdala PUTOGRAFIJU 1995-2015 gde su sva važna dešavanja i programi sabrani i zabeleženi za prvih 20 godina.
ulc_rivulc_rivulc_rivulc_rivulc_rivulc_rivulc_rivulc_riv

Informacije

ULCINJSKA RIVIJERA

ULCINJ

Ulcinj je najjužniji grad i središte istoimene opštine na crnogorskoj obali Jadrana. U blizini grada počinje najveća jadranska plaža, koja je dugačka oko 13 kilometara i na kojoj se istovremeno može kupati 500 000 ljudi.

Karakteriše ga mediteranska klima, žarkih ljeta i blagih zima. Srednja godišnja temperatura iznosi oko 16,5 °C, sa januarom kao najhladnijim mjesecom (prosjek 8,6 °C), a julom kao najtoplijim ˙prosjek 26,3 °C). Srednja godisnja vlažnost je oko 67%.

Karakteristični vjetrovi su bura (puše u jesen i zimu, jako je hladna), jugo (puše u jesen zimu i proljeće i topao je vjetar) i maestral (puše najviše ljeti).

Po posljednjem službenom popisu stanovništva iz 2003. godine, općina Ulcinj imala je 21.290 stanovnika, raspoređenih u 39 naseljenih mjesta.

Najjužniji grad na crnogorskom delu Jadranske obale. Veoma lep turistički centar lociran je na prekrasnim brdima, obraslim mediteranskim rastinjem. Obala Ulcinja duga je više od 30 km, a peščane plaže duge su skoro 23 km, što je jedinstven slučaj u Evropi. Ovaj grad sa blagom mediteranskom klimom i velikim brojem sunčanih dana u godini, garantuje vrlo dugu kupališnu sezonu. Na peščanim plažama Ulcinja izgrađen je veliki broj hotela. Nalazi se na samo 20-ak minuta od Budve i 15-ak od APT Tivat. Većina plaža je kamenita, između kojih ima i šljunkovitih. Atrakciju čini plaža na samom ulazu u Bigovu sa lekovitim morskim blatom, koja se pominje još u Rimsko doba.Na 15-ak minuta od Bigove, barkom, stiže se na plažu Plavi horizont i za 20-ak minuta takođe barkom do atraktivne Plave špilje.

 ULCINJ

ULCINJ1

Ada Bojana je nenastanjeno rečno ostrvo lepe i vrlo posebne reke Bojane i to na samom njenom ušću u Jadransko more. Zahvaljujući lepoti ovog ostrva cela Ulcinjska rivijera stekla je popularnost još 70tih i 80tih godina, koje se smatraju zlatnim dobom ulcinjskog turizma. Mnogi čak imenom Ade Bojane nazivaju i širi pojas – Veliku Plaži i mesto Štoj koji su ublizini, a takođe imaju slične čari i šarm. Ako pogledamo kako sve to izgleda na mapi, odmah ćemo uočiti da je moćna reka Bojana zaslužna za živopisnost cele regije, pa sa njome i počinjemo ovaj mali geografski pojmovnik.  

Reka Bojana

Reka Bojana (alb. Buna, lat. Barbana), iako samo 44 km duga, odlikuje se mnogim specifičnostima. Izvire iz Skadarskog jezera kod grada Skadar, a uliva se u Jadransko more, pa velikim delom njenog toka protiču i slatka i slana voda. Tako nastaje vrlo kompleksan eko sistem koji čine sutropske i mediteranske biljne i životinjske vrste. Ušće Bojane u Jadran je zakonom zaštićen rezervat prirode u kome živi oko 143 vrste riba i blizu 300 vrsta ptica.

reka bojana

Po količini vode koju donosi u Mediteran, treća je reka posle Nila i reke Po u Italiji. Ovome doprinose i pritoke Bojane, rukavac Drima, Drimnjača i Kiri, koje ne samo da Bojanu obogaćuju vodom, već donose i velike količine nasipa, kamenja i šljunka sa balkanskih planina. Ovaj nasip u susretu sa morskim talasima hiljadama godina već stvara najfiniji pesak od koga je nastala peščana plaža 12km duga, kao i samo rečno ostrvo Ada Bojana koje se prostire još 3km sve do granice sa Albanijom (poslužite se Google mapom u vrhu ove stranice kako biste sagledali ceo krajolik). Bojana je osobena i po tome što je dno njenog korita ispod nivoa mora za čitavih 5 metara. Pored ovog korita, Bojana ima i podzemni vodotok na dubini od oko 10 do 15 metara ispod njenog sadašnjeg dna.

Ada Bojana

Ovo rečno ostrvo nastalo je nasukavanjem trogirskog broda Merito u 19 veku u plićaku na Ušću Bojane između dva manja ostrvca koja su tu postojala. Taloženjem peska izdigalo se ovo ostrvo koje i danas iz godine u godinu menja oblik. Jedna strana ostrva izlazi na more i čini preko 3km dugu plažu, a druge dve su okružene sa dva rukavca Bojane. Ostrvo je površine 600 hektara i veći njegov deo i danas je potpuno nenastanjen.

ušće bojane

Ada Bojana je do ’70 tih godina bila potpuno pusta, a onda je ’74 u jednom delu podignut nudistički kompleks koji ju je učinio poznatom turističkom destinacijom. Ovaj kompleks apartmana, bungalova i nudističkog kampa jedini je zvaničan hotel u kome možete da se smestite na ostrvu. Pored ovoga, možete odsesti i u nekoj od čuvenih ribarskih sojenica koje se nalaze duž desnog toka Bojane. Ono što ne sme da se propusti jeste poseta nekom od bojanskih ribjih restorana koji neguju tradiciju ribarenja i pripremanja sveže tek ulovljene ribe.

 
 
Ulcinjska rivijera PDF Štampa El. pošta

pdf-iconPROGRAM NATIONALA ZA CRNU GORU 2018

Hotel Olympic ★★

Lokacija: Nalazi se na Velikoj plaži u sklopu hotelskog kompleksa. Hotel je okružen mediteranskim rastinjem na oko 100 metara od peskovite plaže.

Usluga: Polupansion (doručak, večera) - švedski sto.

Smeštaj: Raspolaže sa 252 ležaja u sobama sa kupatilom i balkonom.

Sadržaj hotela: Uz restoran i prateće ugostiteljske sadržaje ima zatvoreni bazen, saunu, salu za stoni tenis. U neposrednoj blizini su tereni za fudbal i male sportove a na plaži gosti mogu koristiti rekvizite za sportove na vodi.

 olympic1  olympic2  olympic3  olympic4

Hotel Bellevue ★

Lokacija: Nalazi se na Velikoj plaži u sklopu hotelskog kompleksa. Hotel je okružen mediteranskim rastinjem na oko 100 metara od peskovite plaže.

Usluga: Polupansion (doručak, večera) - švedski sto.

Smeštaj: Raspolaže sa 252 ležaja u sobama sa kupatilom i balkonom.

Sadržaj hotela: Uz restoran i prateće ugostiteljske sadržaje ima zatvoreni bazen, saunu, salu za stoni tenis. U neposrednoj blizini su tereni za fudbal i male sportove a na plaži gosti mogu koristiti rekvizite za sportove na vodi.

 bellevue1  bellevue2  bellevue3  bellevue4

TN Velika Plaža

Lokacija: Turističko naselje HTP Velika Plaža nalazi se na drugom kilometru Velike ulcinjske plaže.

Usluga: Polupansion (doručak, večera).

Smeštaj: Smešteno je na 30 000 m kvadratnih u tri vrste smeštajnih jedinica: HOTEL, PORODIČNI APARTMANI i BUNGALOVI, kapaciteta 450 kreveta. Prateći objekti su dve kuhinje, dva restorana, dve terase, pekara, dva šanka, ambulanta, spotski tereni za male sportove, parking, i plaža u dužini od 100 m, udaljena od naselja 250 m. Prostor u kome su smešteni objekti pokriva listopadno i mediteransko drveće koje i zbog udaljenosti od gradske vreve čini pravi užitak za odmor i rekreaciju.

velika-plaza1 velika-plaza2 velika-plaza3 velika-plaza4

NN Ada Bojana ★★

Lokacija: Naturističko naselje Ada Bojana, nalazi se na ostrvu na ušću reke Bojane u Jadransko more. Ako želite letovanje u kostimima Adama i Eve, prava adresa je Ada Bojana i pravo mesto za ponovni i pravi dodir tela s Majkom Prirodom.

Usluga: Polupansion (doručak, večera) - švedski sto

Smeštaj: Ovaj raj za nudiste raspolaže sa 500 ležaja u vilama i bungalovima u sobama sa kupatilom i terasom.

Sadržaj naselja: Ovde možete upražnjavati sportove na vodi ili sportove na kopnu, po želji. "A" deo naselja raspolaže i svim pratećim ugostiteljskim i drugim sadržajima.

ada-bojana-001 ada-bojana-002 ada-bojana-003 ada-bojana-004
 
Prijatelji

Yuta Garancija putovanja 2018 TRANSPARENT